Kuinka välttää epäonnistunut ohjelmiston käyttöönottoprojekti?

Moni ohjelmiston käyttöönottoprojekti epäonnistuu, mutta miksi?

Bites by Vividin kuudennessa podijaksossa käsitellään johtamistaitojen merkitystä ohjelmistoprojektin onnistumiselle.

 

Useita ERP-järjestelmiä myydään "avaimet käteen" -periaatteella, mikä on jo lähtökohtaisesti väärä viesti asiakkaalle. Helppous ja nopeus kuulostaa houkuttelevalta, mutta pahimmillaan asiakas ei ymmärrä allokoida riittävästi resursseja projektiin.
Vaikka ohjelmistotoimittajan projektipäällikkö kasaisi laadukkaan projektisuunnitelman ja tehokkaasti toimivan tiimin sitä toteuttamaan, ei se vielä takaa onnistunutta käyttöönottoprojektia.
Asiakasorganisaation puolelta ohjelmiston käyttöönottoprojekti edellyttää ihmisten johtamisen (leadership), asioiden johtamisen (management) ja muutosjohtamisen (change management) taitoja. Koska ohjelmiston käyttöönottoprojekti ei ole IT-projekti, ei sitä tule ottaa käyttöön puolihuolimattomasti tai heittää pelkän tietohallinnon hoidettavaksi, vaan ottaa ihmiset eri toiminnoista mukaan suunnitteluun ja testaamiseen heti alusta alkaen. Ohjelmistotoimittajan vastuulla puolestaan on hallita asiakkaan odotuksia realistisella tasolla, ei lupailla kuuta taivaalta.
Lopuksi ohjelmistoa käyttää aina ihminen, joka haluaa tehdä merkityksellistä työtä ja tulla arvostetuksi. Siksi meidän mielestämme hyvin johdettu, yksilötason taidoista, vahvuuksista ja intohimoista ammentava organisaatio on se todennäköisin menestyjä, joka saa ohjelmistoprojektitkin kunnialla maaliin.

Kuuntele aiheesta lisää jaksosta!


Kuinka välttää epäonnistunut ohjelmiston käyttöönottoprojekti?
Vividi Oy, Johanna Valkonen 5 marraskuuta, 2020
Arkistoi


Kuuntele Bites by Vividi -podcastiamme Youtubessa, Spotifyssa tai Google Podcast-palvelussa: