Yrityskonsultointi – ajan tuhlausta vai oikeita tuloksia?

Konsultointi mielletään usein hyödyttömäksi ajan ja rahan haaskaukseksi. Todellisuudessa oikea-aikaisella konsultoinnilla voi todistettavasti säästää sekä aikaa että rahaa.

Aiheesta juttelevat Vividin Sari Mäyrä ja Johanna Valkonen.

 
 

Jakson kesto 21:07

0:33 Asiakkaamme säästi yli 10.000 euroa konsultoinnin avulla
7:26 Kuinka pitkälle tee-se-itse verkkokauppa kantaa?
14:53 Konsultointia ohjelmistosta riippumatta
17:40 Katsastamme yrityksesi – mitä konepellin alta löytyy?

Asiakkaamme säästi yli 10.000 euroa konsultoinnin avulla

Kuinka kartalla olet omista tietojärjestelmistäsi? Ennen kun päätät lähteä uuteen ohjelmistoprojektiin, oletko varma että käytössä olevia työkaluja hyödynnetään riittävän kattavasti?

Me Vividillä autamme asiakkaitamme toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotoissa ja jokainen projekti lähtee käyntiin tarveanalyysilla. Seuraavassa asiakastarinassa kerromme, kuinka asiakkaamme sai analyysivaiheen tuloksena huimat säästöt.

Tarveanalyysiin panostus kannattaa

Asiakkaallamme oli runsaasti monenlaista eri liiketoimintaa jakautuneena eri osastoille. Käytössä oli useita eri ohjelmistoja eri työvaiheisiin ja prosesseissa oli päällekkäisyyttä. Yrityksen johdolla oli tavoitteena yhtenäistää toimintaa ja siten optimoida toimintaa ja resursseja.

Ratkaisuna pohdittiin uuden toiminnanohjausjärjestelmän hankintaa, mutta yrityskonsultoinnin ja tarveanalyysin tuloksena Sari havaitsi, että tarpeet voidaan ratkaista asiakkaan nykyisellä ohjelmistolla. Ohjelmistoon oli tehty uudistuksia, joita yritys ei ollut ottanut käyttöön.

Yrityskonsultoinnin lopputuloksena asiakas säästi uuden järjestelmän hankinta- ja perustamiskulujen lisäksi henkilöstön työaikaa, kun heidän ei tarvinnut opetella täysin uuden järjestelmän käyttöä. Nopealla laskukaavalla säästö on vähintään 10.000 euroa, joten tarveanalyysi maksoi itsensä takaisin moninkertaisesti. Ennen järjestelmähankkeeseen ryhtymistä kannattaa siis ehdottomasti käyttää ulkopuolista asiantuntijaa.

Kuinka pitkälle tee-se-itse verkkokauppa kantaa?

Tiedätkö, mikä on paras verkkokauppa-alusta juuri sinun yrityksellesi? Verkkokauppoja lähdetään liian usein rakentamaan alusta edellä. Verkkokauppoja on toki helppo perustaa ilman ammattilaistakin, mutta tee-se-itse-vaikutelma syntyy helposti, mikäli hyvän verkkokaupan osa-alueet eivät ole kunnossa. Ensivaikutelma syntyy lukuisista visuaalisista, teknisistä ja myynnillisistä yksityiskohdista. Huono verkkokauppa heikentää uskottavuutta ja haittaa hyvienkin tuotteiden myyntiä. 

Jos et ole tyytyväinen verkkokauppasi myyntiin, tunnistatko kehityskohteet?

Verkkokaupan olemassaolo ei vielä tarkoita myyntiä. Jos tilauksia ei tipu, voi olla vaikea löytää itse syytä.

Mikäli tuotteet ja hinnat ovat kohdillaan, syy löytyy usein kehnosti toimivasta markkinoinnista tai verkkokaupasta. Välillä ongelma on brändissä tai viestintä ei herätä luottamusta. Asiakaskokemus voi olla sekava ja markkinointi ei tavoita oikeita ihmisiä oikeissa kanavissa. Myynnin sakkaaminen saattaa lamauttaa ja väsyttää, mutta juuri siinä tilanteessa kannattaa tarttua härkää sarvista.

Ensimmäinen askel hahmottaa oman verkkokaupan nykytilanne on kysyä palautetta ja kehitysehdotuksia oman verkkokaupan tilasta lähipiiristä, mikäli halukkaita auttajia löytyy tuttujen joukosta. On kuitenkin tärkeää hahmottaa nykytila riittävän kattavasti.

Yrityskonsultin arvon huomaa siinä, että hän osaa haastaa sinua niin käytäntöihin kuin strategiaan liittyvissä asioissa. Ongelmia ei pyritä hoitamaan pikaratkaisuilla, vaan mietitään, miten toiminnasta saa kannattavaa pitkällä tähtäimellä. Onnistunut verkkokaupan myynti vaatii kilpailijoista erottuvaa strategiaa ja brändiä, näkemystä toimialan kehityksestä ja näistä johdettuja käytännön toimenpiteitä.

Tunnetusti verkkokaupan perustamisvaiheessa täytyy tehdä isoja satsauksia järjestelmiin, markkinointiin ja varastoon. Yrityskonsultin avulla voit saada nykyisistä investoinneistasi enemmän irti, kuten asiakastarinamme ylempänä todistaa.

Ulkopuolinen näkemys voi pelastaa syvästäkin suosta. Paras asiantuntija ei välttämättä ole juuri tietyn verkkokauppa-alustan toimittaja, vaan riippumaton eri alustoja tunteva asiantuntija. Paras asiantuntija ymmärtää verkkokauppa-alustojen ohella myös verkkokaupan markkinointia ja ylipäätään verkkokauppiaan liiketoimintaa.

Konsultointia ohjelmistosta riippumatta

Tietojärjestelmien osalta me Vividillä olemme viime vuosina toimineet näkyvästi Odoo-järjestelmän suosittelijoina. Meillä on hyvä käsitys siitä, mihin Odoon standardiversio soveltuu ja millaisilla sovelluskaupasta löytyvillä lisäosilla sitä on mahdollista laajentaa. Tiedostamme myös, mitä Odoon räätälöinti maksaa sellaiseksi, että se vastaa kulloinkin täysin asiakkaan tarpeita.

Odoon lisäksi meillä on yli 10 vuoden kokemus erilaisista järjestelmistä. Mikäli sinulla on tarve konsultoinnille järjestelmähankkeen yhteydessä, voimme auttaa esimerkiksi tarvekartoituksen ja vaatimusmäärittelyn laatimisessa järjestelmäriippumattomasti. 

Katsastamme yrityksesi – mitä konepellin alta löytyy?

Tähän asti olemme tehneet yrityskonsultointia osana ohjelmistojen käyttöönottoprojekteja, mutta asiakaspalautteen johdosta tarjoamme konsultointipalveluja nyt kaikkien saataville!

Lanseeraamme yritysten täsmätarpeisiin suunnatut katsastuspaketit

Etäpalveluna tehtävässä katsastuksessa kartoitamme yrityksesi valitun osa-alueen nykytilan ja annamme korjauslistan – aivan kuten autonkin vuosikatsastuksessa. Keskitymme niihin asioihin, joihin kipeimmin tarvitset apua.

Ennen katsastusta saat videotallenteena johdannon aiheeseen ja tehtäväksesi ennakkotietolomakkeen, jonka vastausten avulla räätälöimme katsastuksen juuri sinun yrityksesi tarpeisiin.

Katsastuspaketteja löytyy seuraaviin tarpeisiin:

  • Verkkokaupan katsastus

  • Verkkosivun katsastus

  • Tuottavan myyntityön katsastus

  • Asiakashallinnan katsastus

  • Varasto- ja tuotehallinnan katsastus

  • Projektinhallinnan katsastus

Tutustu paketteihin ja tilaa. Ei muuta kuin jalka pois jarrulta ja myyntihanat auki!

Yrityskonsultointi – ajan tuhlausta vai oikeita tuloksia?
Kirsi Kaartinen 2 syyskuuta, 2021
Arkistoi


Kuuntele Bites by Vividi -podcastiamme Youtubessa, Spotifyssa tai Google Podcast-palvelussa: