Petra Kärkisestä Vividin osakas ja myyntijohtaja

Toukokuussa 2021 Vividin naisyrittäjävetoinen tiimi sai vahvistusta neljännen osakkaan muodossa Petra Kärkisen myötä. Samalla Petra nimitettiin Vividin myyntijohtajaksi.

Petra on toiminut myyntivalmentajana yrityksessään Valmennus Gongissa jo 4 vuoden ajan. Petran vahvan myyntiosaamisen myötä Vividin palveluvalikoima laajenee myynnin konsultointiin projektin alusta alkaen.

Tässä Petran omat kuulumiset aiheesta:

Petra, onnittelut osakkuudesta!

– Kiitos paljon. Innolla tulen mukaan Vividiläisten joukkoon laajentamaan omaa näkemystäni sekä jalostamaan toimintaa oman osaamisen kautta.

Olet ollut Vividillä töissä syksystä 2021. Mitä kaikkea olet oppinut?

– Että on ihan hemmetisti asioita, joista en ymmärrä yhtään mitään. Hah! Kyllä tämä on ollut tällaiselle käytäntöjen kehittäjälle kovin tekninen matka. Järjestelmät tuovat aina omat haasteensa asioiden kehittämiseen ja se on ollut itselle se kova oppimisen paikka. Kun luulet ymmärtäväsi jotain, niin huomaat että et ymmärtänytkään. Parasta on huomata, että vanhakin koira oppii uusia temppuja ja teknisiäkin ratkaisuja on mahdollisuus ymmärtää ja mahdollistaa niillä asiakkaalle toimivia ratkaisuja. Tahtotilaa se kyllä vaatii. Sekä lisäksi sellaisia ihmisiä ympärille, jotka osaavat tavikselle selittää tapahtumia järjestelmän konepellin alla.

Mikä on parasta antia, mitä voit tarjota Vividin asiakkaille?

– No se mitä erityisesti asiakkaiden kanssa projekteissa toimiessa mietin, on se miten kaikki vaikuttaa myyntiin. Niin uskon, että mun antia on asioiden ajattelu siitä myynnin näkökulmasta. Kun toimintaa ohjataan järkevästi ja yhteisen sävelen mukaan sekä resursseja voidaan käyttää oikein, niin myös myynnin on mahdollista kasvaa eikä synny pullonkauloja. Jokaisen ratkaisun pitää auttaa asiakasta saamaan paremmin rahaa kassaan, vaikka se välillä vaatiikin alkuinvestointeja. Palvelun puolesta tuon lisää asiakaslähtöisyyttä sekä monitoimialaista asiakasymmärrystä. Ymmärrän pk-yrityksen arkea ja yrittäjyyttä sekä peräänkuulutan niitä rutiinien virtaviivaistamista. Haluan myös haastaa asiakasta tekemään itselleen parempia ratkaisuja, koska uskon että se vie myös heitä eteenpäin.

Satsaavatko yritykset mielestäsi tarpeeksi myynnin kehittämiseen?

– Siis kyllä silloin aletaan satsataan kun kauppa ei käy. Tai silloin alkaa se paniikinomainen ryntäily joka suuntaan. Kun myynti sujuu, niin silloin vain nojataan tuolissa taaksepäin ja myhäillään. Myynti täytyisi kuitenkin saada solahtamaan osaksi yrityksen toimintatapoja niin, että se on jatkuvaa sekä osa päivittäisiä prosesseja, eikä vaan pakonomainen keino sammutella tulipaloja.

Mitkä ovat myynnin trendit vuonna 2021?

– Trendit tulee ja menee mutta myynnissä asiakaslähtöisyys, monikanavaisuus ja asioiden suunnitelmallinen ja pitkäjänteinen tekeminen ei mene koskaan muodista.

Kiitos kommenteista ja tervetuloa tiimiin!Petra Kärkisestä Vividin osakas ja myyntijohtaja
Vividi Oy, Johanna Valkonen 6 toukokuuta, 2021
Tunnisteet
Arkistoi


Kuuntele Bites by Vividi -podcastiamme Youtubessa, Spotifyssa tai Google Podcast-palvelussa: