Pieneltä yritykseltä löytyy risa ERP

Eikö ERP muka kuulu pieneen yritykseen?

Kysehän on yrityksen toiminnanohjausjärjestelmästä, joten väitän vahvasti, että joka ikisessä pienimmässäkin yrityksessä toimintaa ainakin pyritään ohjaamaan jonkinlaisella järjestelmällä.

Se järjestelmä ei useinkaan vaan kata kaikkia yritystoimintaan kuuluvia tehtäviä markkinoinnista myynnin ja tuotannon kautta kirjanpitoon.

Siinä on myös tyypillisesti paljon manuaalisia vaiheita, kun samoja asiakkaan yhteystietoja tai tuotetietoja tallennetaan MailChimpiin ja Taimeriin ja Arkhimedekseen ja moneen muuhun pienyrityksille tarjolla oleviin ilmaisohjelmiin.

Ja tietojärjestelmiähän ne ovat Excel-taulukko ja jopa ruutuvihkokin, mutta harvemmin yrittäjää hymyilyttää, kun niiden avulla yrittää saada tolkkua vaikkapa yrityksen eri toimintojen kannattavuudesta.

Yleisellä tasolla siis voidaan sanoa, että jokaisessa pienyrityksessä on jo ERP, mutta se on samalla tavalla rikkinäinen kuin kymmeneen osaan katkennut sähköjohto.

Vaikka kuinka yrittäisit työntää virtaa sen palasiin, et saa lopulta kuitenkaan lamppua syttymään.

Silloin on aivan merkityksetöntä se, miten hienoja ne yksittäiset palaset itsessään ovat tai oletko saanut kaikki ne palaset ihan ilmaiseksi. Tuhraat ja nyherrät niiden parissa pitkää päivää ja illan pimeinä tunteina turhaudut yrittämiseen ja loputtomaan työmäärään.

Ehkä jossain vaiheessa havahdut miettimään oman työtuntisi hintaa.

Jos kuitenkin haluaisit olla onnellinen, asiakkaita hymyssä suin palveleva yrittäjä, niin kerromme mielellämme lisää vaihtoehdoista. Voit myös lukea lisää Odoo ERP-järjestelmästä.

Pieneltä yritykseltä löytyy risa ERP
Vividi Oy, Sari Mäyrä 22 lokakuuta, 2019
Tunnisteet
Arkistoi


Kuuntele Bites by Vividi -podcastiamme Youtubessa, Spotifyssa tai Google Podcast-palvelussa: