Case: Exercisemasterin valmennusalustan ja verkkokaupan uudistus

Exercisemaster Oy uudisti verkkokauppansa ja valmennusalustansa Vividin kanssa

Keväällä 2021 pääsimme toteuttamaan varsin kiinnostavaa projektia liikkuvuusvalmennuksia tekevälle yritykselle, Exercisemasterille!

Exercisemasterin liiketoiminta oli kasvuvaiheessa ja oli ilahduttavaa, miten asiakkaita löysi liikkuvuusvalmennusten pariin vähemmälläkin markkinoinnilla; siinä merkki erittäin hyvistä tuotteista! Yrityksen tuotteisiin lukeutuvat mm. yksilön liikkuvuutta tehokkaasti kehittävä Mobility Circuit, miehiseen makuun sopiva Äijätreeni ja Treenikuntoon-valmennus, jonka avulla harjoittelu on turvallista aloittaa tauon jälkeen. 

Yrityksen tarpeet verkkokurssialustalle

Exercisemaster haki ratkaisua seuraaviin tarpeisiin:

  • Verkkokaupan yhdistäminen valmennusalustaan, jolloin asiakkaille ei tarvitse lähettää tunnuksia manuaalisesti oston jälkeen

  • Monipuolisten valmennusten luonti eri sisältötyyppejä hyödyntäen (artikkelit, lähtötasolomakkeet, Vimeo-videot)

  • Useiden eri valmennusten luonti samanaikaisesti

  • Mahdollisuus keskustella kurssikohtaisilla keskustelupalstoilla

  • Sivuston mukava käyttökokemus niin mobiilisti kuin tietokoneella

  • Toiminnot sähköpostiviestintään ja -markkinointiin, jatkuvien tilausten hallintaan (subscriptions) sekä yritys- ja yhteisöasiakkaiden tarjouspyyntöihin

  • Skaalautuvien perustusten luonti kasvua ja kansainvälistymistä varten

  • Vanhan sivuston uudelleenohjaukset hakukonenäkyvyyden säilyttämiseksi ja uuden sivuston julkaisu.

Verkkokaupan ja valmennusalustan toteutus

Projekti aloitettiin projektipäällikön johdolla aloituspalaverissa. Asiakkaalle pidettiin projektin aikana useampi koulutus eri teemoilla, joista asiakas sai käyttöönsä myös koulutusvideot. Vividi tuotti asiakkaalle myös kuvauksen järjestelmän toiminnoista ja käyttöohjeita sekä -videoita asiakkaan tarpeen mukaan.

Projektin toteutus koostui verkkosivuston suunnittelusta ja toteutuksesta, ja Odoo-alusta konfiguroitiin yrityksen erilaisten prosessien pohjalta. Toteutuksessa hyödynnettiin mahdollisimman pitkälle Odoon version 14 standardiominaisuuksia, mutta ulkoasu viimeisteltiin kustomoimalla koodia.


Kuva 1. Vividi suunnitteli Exercisemasterin uuden verkkosivuston visuaalisen ilmeen. Etusivun Call-To-Action vie suoraan verkkokauppaan.

 Kuva 2. Etusivulla on nostoja verkkokaupan tuotteista, koska osa asiakkaista scrollaa mieluiten sivua alaspäin.


Kuva 3 (skaalattu). Etusivulle nostettiin tyytyväisten asiakkaiden kokemuksia ja mahdollisuus tilata uutiskirje. Järjestelmä liittää uutiskirjeen tilanneen asiakkaan sähköpostiosoitteen suoraan Odoon sähköpostimarkkinointiin, eli listojen ylläpito on automatisoitu.


Kuva 4 (skaalattu). Verkkokauppasivu listaa kaikki valmennukset yhteen.Kuva 5. Tuotekortin lyhyt kuvaus tulee myös tilausvahvistukselle. Pidempi tuotekuvaus näkyy sivua alaspäin vieritettäessä, jos asiakas haluaa katsoa tuotteesta esim. esittelyvideon tai on kiinnostunut lisätiedoista ennen ostopäätöstä. Maksut hoituvat turvallisesti Paytrailin kautta.


Kuva 6. Exercisemaster tarjoaa yrityksille ja yhteisöille oikeuksia valmennuksiin, joista voi pyytää tarjouksen lomakkeella.


Kuva 7. Meistä-sivu rakennettiin asiakkaan upeiden valokuvien ympärille.


Kuva 8. Blogi mahdollistaa tehokkaan sisältömarkkinoinnin ja tuotteiden nostamisen sisällön joukossa. Somemarkkinointia varten Odoolla on mahdollista luoda artikkelin lyhytlinkki, joka sisältää analytiikan kannalta oleelliset parametrit.Kuva 9. Kirjautunut asiakas näkee Valmennusportaalin, jonka kautta hän pääsee ostamiinsa valmennuksiin ja keskustelualueille. Kirjautumisen kautta voi myös ladata tilausvahvistuksen tai päivittää omia asiakastietoja.

Sivuston mobiilioptimointi

Koska nykyään suurin osa ihmisistä käyttää verkkopalveluita puhelimella, toteutti Vividi myös sivuston mobiilioptimoinnin.

Käy tutustumassa Exercisemasterin verkkosivustoon ja tehokkaisiin valmennuksiin osoitteessa www.exercisemaster.fi!

Asiakkaan kokemukset projektista


Exercisemasterin valokuvat @hopiaphotography

Onko yritykselläsi helppokäyttöinen ja mobiiliystävällinen alusta verkkovalmennusten myyntiin ja ylläpitoon? Tutustu ratkaisuumme!

Case: Exercisemasterin valmennusalustan ja verkkokaupan uudistus
Vividi Oy, Johanna Valkonen 28 huhtikuuta, 2021
Arkistoi


Kuuntele Bites by Vividi -podcastiamme Youtubessa, Spotifyssa tai Google Podcast-palvelussa: