Tukkukaupan toiminnanohjaus (ERP)

Ohjaa tukku­kaupan toimintaa digiajan menetel­millä


Pystyttekö tällä hetkellä luomaan tarpeeksi lisäarvoa asiakkaallenne (ja loppuasiakkaalle), jotta hän ei mene ja tilaa vastaavaa tuotetta Amazonista?

Tukkukaupan toiminnanohjauksessa tärkeimpiä asioita ovat reaaliaikainen varastonhallinta, nopeat vastaukset asiakkaiden yhteydenottoihin, erilaisten hinnastojen hallinnointi, verkkokaupan hyödyntäminen, nopeat toimitukset ja toimitusaikalupausten pitäminen sekä sujuvat taustaprosessit taloushallintoa myöten.

Odoo on modernin ajan tukkukauppiaan tärkein väline. Demon avulla pääset toteamaan käytännössä, millaisen kasvupotentiaalin voit hyödyntää Odoon avulla. 

Tilaa maksuton demo

Odoo • Teksti ja kuva

Vividin tukkukaupan ratkaisun hyödyt

Perusta verkkokauppa hetkessä

Tukkutilausjärjestelmän käyttöönotto ei vaadi pitkää erillistä projektia, vaan julkaiset tuotevalikoimasi verkkoon muutamalla napsautuksella.

Älä seisota rahaa varastossa – osta älykkäästi

Sinun ei tarvitse miettiä milloin on oikea aika ostaa, kun ohjelmistossa otetaan käyttöön hälytysrajat ja automaattiset tilaussäännöt. Tuotteisiin on mahdollista konfiguroida erilaisia reittejä, on kyseessä sitten normaali osto, tilauksesta valmistettava tuote tai dropshipping-tuote.

Tee nopeita toimituksia

Odoo mahdollistaa erilaiset keräilysäännöt, joita hyödyntämällä löydätte nopeimman tavan toimittaa tuotteet asiakkaille.

Hallitse asiakaskohtaisia hinnastoja

Vain mielikuvituksesi on rajana asiakashinnastoja luodessa. Hinnasto voi olla asiakaskohtainen, asiakasryhmäkohtainen tai perustua tuotteisiin. Voit käsitellä hyvitykset antamalla promokoodin seuraavaan tilaukseen.

Seuraa asiakkaiden maksu­käyttäytymistä

Mikäli asiakas joutuu maksuvaikeuksiin, on tärkeää huomata tilanne ajoissa, estää lisämyynti ja olla yhteydessä asiakkaaseen.

Ohjaa logistiikkaa tehokkaasti

Odoon avulla pysyt ajan tasalla tulevista kuormista, sisäisistä varastosiirroista ja lähtevistä toimituksista. Käytä tehokkainta varastointimenetelmää, hyödyntäen mobiileja tiedonkeruuratkaisuja.

Ohjaa asiakkaat verkkokauppaan

Pienimpien asiakkaiden kanssa on kustannus­tehokkainta suosia mahdollisimman automaattisia prosesseja ja itsepalvelua.

Tukkukaupan katteiden ollessa pienet, on järkevää segmentoida asiakkaat ja ohjata kukin käyttämään optimaalisinta myyntikanavaa. Isoimpien asiakkuuksien kohdalla hankinnat on monesti automatisoitu sopimusperusteisesti, mutta määrällisesti suuri joukko – pienet asiakkaat – ruuhkauttaa usein tukkuliikkeen asiakaspalvelua kyselyillä, jotka olisi mahdollista hoitaa ennakoiden.

Ohjaamalla asiakkaat tilaamaan myyjän tai sähköpostin sijaan suoraan verkkokaupasta, nopeutuu tilausprosessi huomattavasti ja tarjouksen tai tilausvahvistuksen lähetykseen ei tarvita erillistä henkilöä. Jotta asiakkaiden ei tarvitse soitella asiakaspalveluunne, on verkkokaupasta syytä löytyä riittävän kattavat tuotekuvaukset, selkeät tuotekuvat ja ajantasaiset hinta- ja saatavuustiedot

Osta aina parhaaseen hintaan

Voit tuoda Odooseen valmistajien hinnastot tehdäksesi aina hankinnat edullisimpaan hintaan.

Toki hankintaan vaikuttavat muutkin seikat, kuten valmistajan toimitusaika ja toimitusvarmuus. Näiden hallinnointiin on myös omat paikkansa Odoossa.

On mahdollista tehdä myös automaattista hinnoittelua valmistajan tuotehintaan pohjautuen. Hintakaava voi perustua esimerkiksi tiettyyn vähimmäiskatteeseen ja hinnat viimeistellään automaattista pyöristystä käyttämällä.


Yhdistä tuote erä- tai sarjanumerosta myyntitilaukseen

Odoon avulla ongelmatilanteiden selvittely hoituu helpommin.

Voit seurata jokaista varastomuutosta ostosta varaston kautta myyntitilaukseen. Erä- tai sarjanumeroseuranta on myös mahdollista liittää osaksi kokonaisprosessia, joka helpottaa ja nopeuttaa ongelmatilanteiden selvittelyä ja mm. reklamaatioiden käsittelyä huomattavasti.


Moottorina Odoo, maailman nopeiten kasvava ERP-ohjelmisto

Keskitymme tehostamaan yritysten tuotannonohjausta Odoon helppokäyttöisillä ja keskenään yhteensopivilla liiketoimintasovelluksilla.

Ei ole sattumaa että Odoon käyttö on viime vuosina yleistynyt hurjaa tahtia; ohjelmisto on suunniteltu mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi, jolloin niin sinä kuin työntekijäsi opitte käyttämään sitä tehokkaasti.  Laajimmillaan Odoolla voidaan hoitaa koko pk-yrityksen toiminnanohjaus markkinoinnista tilinpäätökseen.

Onnistu käyttöönotto­projektissa yhdessä Vividin kanssa

Millaisia vaiheita käyttöönottoprojektiin sisältyy? Tutustu artikkeliimme aiheesta.

Aloita kokeilemalla ilmaista Odoo-demoa

Tutustu Odooseen sitoomuksetta ja päätä vasta myöhemmin!